Wie ben ik?

Mijn naam is Mariëtte Cornelissen (1960) ik ben geboren en getogen Zeelandse (niet Zeeuwse… maar Zeeland in Brabant). Tekenen is er al heel mijn  leven lang geweest. Is ook altijd heel belangrijk voor me geweest. Als kind zijnde hoefde ik me nooit te vervelen want ik kon me uren vermaken met tekenen. Lekker aan de keukentafel waar het altijd een drukte van belang was. Op de lagere school en op de middelbare school vond ik tekenen één van de leukste vakken die we hadden. Zó leuk dat ik na de HAVO naar de TeHaTex te Nijmegen ben gegaan om de opleiding tot docent Tekenen en Textiele werkvormen te volgen. Daarna heb ik een aantal jaren als docent gewerkt op meerdere middelbare scholen en het toenmalige MBO College waar ik tekenles gaf aan de kappersopleiding. Intussen getrouwd met een druk bezette partner met een eigen bedrijf, heb ik na de geboorte van ons tweede kind, een dochter, het onderwijs verlaten om mijn eigen ‘eenvrouwszaak’ te starten als grafisch vormgever. Deze werkzaamheden voer ik heden ten dage nog steeds uit, weliswaar op een veel lager pitje.

Naast deze ‘tak van sport’: het creatieve is er nog een andere hele belangrijke interesse van mij. Dat is namelijk het bereiken en behouden van gezondheid op natuurlijke wijze. Daarom ben ik me naast bovengenoemde bezigheden gaan verdiepen in deze materie. Ik heb heel veel cursussen gevolgd, boeken verslonden en uiteindelijk toegegeven aan mijn innerlijke wens om officieel erkende opleidingen te gaan volgen en me om (of beter: bij) te scholen tot NEI-  en NLP-therapeut.

In december 2013 is mijn man Peter overleden. Na zijn overlijden en na het wegvallen van zijn bedrijf, heb ik, met heel veel hulp, een zeer ruim en gezellig atelier en praktijk gerealiseerd aan huis! De keuze voor de naam VIVRE is tweeledig, ten eerste: het leven na Peter gaat door, hoe moeilijk ook soms. En ten tweede: een knipoog naar het, door ons zo geliefde Frankrijk en de Franse taal.

Ik hoop je heel graag eens te ontmoeten in mijn Atelier Vivre.